Nieuwe binnenvaart emissienormering Stage V in de praktijk: bijeenkomst 20 juni.

08 juni 2017

Vanaf 2019 bepaalt de Europese emissierichtlijn NRMM Stage V hoe schoon de binnenvaart moet zijn. Het Expertise- en InnovatieCentrum Binnenvaart (EICB) organiseert op 20 juni een bijeenkomst over dit onderwerp. Binnenvaartondernemers kunnen zich hier laten informeren over de gevolgen van Stage V en kennismaken met technische oplossingen om aan de nieuwe norm te voldoen.

Veel binnenvaartondernemers zijn intussen op de hoogte dat de Non-Road Mobile Machinery (NRMM) Stage V richtlijn eraan komt. En dat daarmee het een en ander zal gaan veranderen op het gebied van uitstootnormen. Maar wat houdt Stage V nu concreet in? Welke techniek past daar het beste bij? En is financiering hiervoor mogelijk?

De bijeenkomst op dinsdagmiddag 20 juni, die van 13.00 tot 18.00 plaatsvindt in HAL4 aan de Maas in Rotterdam, biedt antwoord op tal van dergelijke vragen. De betekenis van de richtlijn zal worden samengevat. Dagvoorzitters Roland Kortenhorst (Koninklijke BLN-Schuttevaer) en Paul Goris (Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart) delen vervolgens hun gedachten over de praktische gevolgen voor de sector.

Presentatie van technische oplossingen
Deze middag kunnen ondernemers kennismaken met praktische oplossingen waardoor hun schepen voldoen aan Stage V. Vertegenwoordigers van diverse technieken zijn aanwezig om bezoekers te woord te staan over de toepassing van bijvoorbeeld LNG, katalysatoren en roetfilters, GTL,Brandstof-wateremulsie en EURO VI-vrachtwagenmotoren. Ook komen aanverwante zaken aan bod, zoals meten aan de pijp, positie van verladers en mogelijkheden voor financiering.

Meld je aan!
De capaciteit van de zaal is beperkt. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan online via www.eicb.nl/stage5.

Programma:
13.00 Ontvangst met koffie en thee
13.30 Welkomstwoord en inhoudelijke samenvatting NRMM Stage V
13.45 Stage V in de praktijk door de dagvoorzitters Paul Goris en Roland Kortenhorst
14.30 Kennismaking praktische oplossingen aan thematafels, 4 rondes van een half uur
16.30 Nabeschouwing per thema door de dagvoorzitters
17.00 Netwerkborrel
18.00 Einde

Datum: dinsdag 20 juni
Tijd: 13.00 - 18.00 uur
Locatie: HAL4 aan de Maas, Watertorenweg 200 in Rotterdam (gratis parkeren)

Inloggen

NOVE nieuws

Origineel

Tablet portrait

Mobile portrait

Mobile landscape