Zieke (ex-)werknemer kan bezwaar maken bij UWV

16 juni 2017

Sinds juni 2017 vinden (ex-)werknemers van eigenrisicodragers voor de Ziektewet op uwv.nl meer over hun plichten én hun rechten. Bijvoorbeeld het recht om bezwaar te maken tegen een beslissing van UWV.

 

Informatie over bezwaar op een beslissing van UWV
Op de nieuwe pagina Mijn (ex-)werkgever is eigenrisicodrager en ik ben ziek op uwv.nl staat:
- in welke situatie u als (ex-)werkgever en eigenrisicodrager voor de Ziektewet een beslissing mag nemen, en;
- een beslissing van UWV nodig is.

Bovendien kan de (ex-)werknemer, als er iets aan zijn uitkering verandert, daarover altijd aan UWV een beslissing vragen. En als hij het niet met de beslissing eens is, kan hij bezwaar maken.

Waarom meer informatie voor uw (ex-)werknemer op uwv.nl?
Uit een uitzending van Radar op 6 maart 2017 bleek dat mensen die ziek zijn en uit dienst gaan, niet goed weten wat hun rechten en plichten zijn. Zij weten soms niet welke beslissingen hun (ex-)werkgever als eigenrisicodrager zelf mag nemen, en voor welke beslissingen een beslissingsbrief van UWV nodig is. Ook was het onvoldoende bekend dat een (ex-)werknemer bezwaar kan maken tegen het stoppen van zijn Ziektewet-uitkering.

Met de informatie op uwv.nl komt UWV tegemoet aan de toezegging aan de Kamer van minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om (ex-)werknemers van eigenrisicodragers voor de Ziektewet beter te informeren.

Meer informatie
Mijn (ex-)werkgever is eigenrisicodrager en ik ben ziek

Inloggen

NOVE nieuws

Origineel

Tablet portrait

Mobile portrait

Mobile landscape