NOVE-lid Vissers Olie opent eerste CO2 neutrale tankstation in Nederland

22 november 2017
opening CO2 neutraal tankstation door Kees van Rooij (L) samen met Gerbert Vissers

Burgemeester Kees van Rooij van de Gemeente Horst aan de Maas opent op dinsdag 21 november 2017 het eerste CO2 neutrale tankstation in Nederland.

Op dit groene tankstation van NOVE-lid Vissers Olie in Horst wordt voor het eerst in heel Nederland Ssynfuel+ verkocht. Een nieuw en revolutionair product dat uitstekend past in het rijtje van alternatieve brandstoffen. Ssynfuel+ is een nieuwe duurzame diesel die 100% fossielvrij is, en daarnaast volledig van restafval is gemaakt. Ssynfuel+ kan gebruikt worden in iedere dieselmotor*. Door het gebruik van deze duurzame brandstof kan een CO2 reductie worden bereikt tot 89%.

Ssynfuel+ is de eerste en enige duurzame diesel op synthetische basis, welke de wereld van milieu en techniek volkomen verenigt. Ssynfuel+ is fossielvrij, CO2-reducerend, emissie arm, biologisch afbreekbaar, afval verminderend en het hele jaar door winterbestendig. En bovenal volledig geproduceerd uit herwinbare en duurzame grondstoffen die nooit opraken, zoals plantaardige afvaloliën. Deze oliën hebben eerst hun toepassing gehad in de voedselbereiding. De afvalproducten die hiervan overblijven en afgevoerd moeten worden, worden omgezet in hoogwaardige duurzame dieselbrandstoffen op synthetische basis. Ssynfuel+ heeft een gegarandeerde kwaliteit en is gecertificeerd conform het ISCC-EU**.

Ssynfuel+ is direct inzetbaar. Er wordt gebruik gemaakt van bestaande dieselmotoren en er zijn dus geen aanpassingen aan auto’s of vrachtauto’s noodzakelijk. Dit is een groot voordeel ten opzichte van elektrische voertuigen.

Op het groene tankstation van Vissers Olie wordt naast Ssynfuel+ ook groen gas (CNG) verkocht. Ook groen gas is volledig fossielvrij en levert een CO2 reductie van ruim 70% op ten opzichte van benzine. Groen gas is een duurzame brandstof die gemaakt wordt uit ons afval. Denk aan rioolslib. Maar het wordt ook gewonnen uit resten van groenten en fruit, afval van stortplaatsen en dierlijk restafval zoals koeienmest.

Deze duurzame brandstoffen zijn niet alleen beter voor het milieu, de motor, de luchtkwaliteit én onze gezondheid. Onze ervaring is daarnaast ook dat bedrijven die deze brandstoffen gebruiken concreet meer opdrachten ontvangen. Bij steeds meer aanbestedingen worden immers eisen gesteld op het vlak van duurzame brandstoffen.

Vissers Olie is sinds 2011 volop bezig met ‘vergroenen’ en heeft inmiddels vier eigen stations waar succesvol groen gas verkocht wordt. Nu opent Vissers Olie daarnaast dus het eerste CO2-neutrale tankstation in Nederland.

*Ssynfuel+ kan met volledige garantie worden gebruikt mits de motor EN15940 goedgekeurd is.

** Het ISCC-EU is een bewaker van de duurzaamheidsketen. Zij volgen het volledige proces van duurzame dieselbrandstoffen vanaf het begin van de productie tot aan de aflevering in de tank. Alle energie die daarvoor nodig is, wordt meegewogen in de milieubelasting.

Inloggen

NOVE nieuws

Origineel

Tablet portrait

Mobile portrait

Mobile landscape