Documenten WIA-aanvraag nu eenvoudig aan te leveren

20 mei 2021

Als uw werknemer bijna 2 jaar ziek is, vraagt hij zelf een WIA-uitkering aan. Uw werknemer kan u vragen om hier documenten voor aan te leveren. Op de website van het UWV staat nu duidelijker welke documenten nodig zijn en hoe u deze aanlevert.

Wie stuurt welke documenten op?
Uw werknemer is verantwoordelijk voor het aanleveren van alle WIA-documenten. Die documenten zijn onderdeel van het re-integratieverslag. Om welke documenten het gaat leest u op De re-integratie vastleggen in het re-integratieverslag. Uw werknemer kan ook vragen of u documenten namens hem online wilt opsturen. Let op: medische gegevens mag uw werknemer alleen zelf naar ons opsturen.

Eenvoudig uploaden
Om de documenten te uploaden logt u in op het werkgeversportaal. In het linkermenu klikt u op ‘uploaden’ en selecteert u ‘Re-integratieverslag (RIV)’. Daar kunt u de documenten dan eenvoudig uploaden. In het ‘stappenplan bij ziekte werknemer’ en bij de informatie over de aanvraag van de WIA-uitkering vindt u nu ook een link naar het werkgeversportaal. Zo kunt u gemakkelijk en zelf op tijd de juiste documenten uploaden. Doe dit uiterlijk 1 dag nadat uw werknemer de WIA-uitkering heeft aangevraagd. Daarmee voorkomt u dat u langer het loon van uw werknemer moet doorbetalen.

Lees meer op Mijn werknemer is langdurig ziek

Toegang tot de volledige content van dit artikel is exclusief voor leden van NOVE.

Origineel

Tablet portrait

Mobile portrait

Mobile landscape