OrangeGas ontvangt 2,6 miljoen subsidie voor Waterstof Amsterdam en Utrecht

9 sep 2019 OrangeGas

OrangeGas heeft afgelopen week definitief een DKTI subsidie toegekend gekregen ter waarde van 2 miljoen voor het realiseren van waterstoftankstations in Amsterdam en Utrecht. Samen met de eerder toegekende Benefic subsidie komt het totaal toegekende bedrag op 2,6 miljoen.

Naast het exploiteren van de schone brandstoffen Groengas, elektriciteit, HVO100 en vloeibare CO2 zal groene waterstof aan het assortiment worden toegevoegd van OrangeGas. De waterstofstations staan gepland op de bestaande OrangeGas locaties waar momenteel al andere schone brandstoffen beschikbaar zijn. Voor Amsterdam liggen de plannen in het westelijk havengebied en voor Utrecht op bedrijventerrein Lage Weide. Beide locaties worden geschikt gemaakt voor grote voertuigen (350 bar) en personenvoertuigen (700 bar).

OrangeGas heeft grote ambities in het verder ontwikkelen van duurzame brandstoffen. “Wij willen de komende 5 jaar nog 5 tot 10 waterstoftankstations realiseren o.a. in Leeuwarden, Zwolle en een tweede locatie in Amsterdam. In samenwerking met AC Adviseurs hebben wij de subsidies toegekend gekregen en kunnen wij de eerste stappen zetten.” Aldus Marcel Borger, directeur en oprichter OrangeGas.

De aangekondigde locaties zijn niet de eerste waterstofprojecten waar OrangeGas bij betrokken zal zijn. Zo is er al een samenwerking met Jan Paul Kerkhof van BP Kerkhof in Den Haag waar in oktober het waterstoftankstation geopend word. Bij dit project is OrangeGas de retail partner en het initiatief en de investering ligt bij Jan Paul Kerkhof.

Toegang tot de volledige content van dit artikel is exclusief voor leden van NOVE.

Origineel

Tablet portrait

Mobile portrait

Mobile landscape