Vakblad Boerderij schrijft over filterproblemen

30 mrt 2020

In het vakblad Boerderij stond op 27 maart 2020 een item over ‘haperende motor door bio-aandeel in brandstof’.
Zij vermeldden dat ‘afgelopen winter werden veel gebruikers geconfronteerd met een inhoudende motor of een trekker die er spontaan mee stopte. Een verstopt filter bleek vaak de oorzaak. Wat is hier aan de hand?
Branche-organisatie voor loonwerkers Cumela heeft een enquête gehouden onder haar leden. Hieruit bleek dat twee derde van de deelnemers problemen had met verstopte filters’.
Lees het artikel in Boerderij

NOVE houdt langs diverse kanten ‘druk op de ketel’ om de EN590-norm voor dieselbrandstof weer fit-for-purpose’ te krijgen. De NOVE werkgroep brandstofkwaliteit heeft hiervoor eerder deze maand nog voorstellen aan de nationale en Europese brandstoffencommissie gedaan.

NOVE heeft contact met diverse brancheverenigingen van gebruikers over dit onderwerp. Goed melden blijft erg belangrijk, als brandstofhandelaar kunt u melden via het ledengedeelte, uw klanten kunnen melden via hun branchevereniging waarmee NOVE contact heeft om het meldingsformulier af te stemmen. Aan de hand van de eerdere meldingen konden we (toen) aantonen dat het probleem wijdverbreid was en bij heel veel merken voorkwam.
Momenteel lijkt het aantal nieuwe problemen minder, hoewel ‘een probleem wat eenmaal in een tank zit’ nog voor langere tijd filterproblemen kan blijven geven. Verder zijn wij benieuwd wat temperatuurs schommelingen, zoals enkele malen nachtvorst doet. 

Melden voor NOVE-leden
NOVE-leden kunnen ... 

Toegang tot de volledige content van dit artikel is exclusief voor leden van NOVE.

Origineel

Tablet portrait

Mobile portrait

Mobile landscape