Brandstofomzet in Nederland tot en met augustus 2021: -1,1%

26 nov 2021 Brandstofomzet tot en met augustus 2021 NOVE-website.JPG

De brandstofomzet (in liters) in Nederland tot en met augustus 2021 is vrijwel weer op het niveau van het dezelfde periode in 2020, zij het met onderlinge verschuivingen tussen de brandstoffen, meldt NOVE, de brancheorganisatie voor zelfstandige brandstofhandelaren, op basis van recente cijfers van het CBS. In totaal werd in deze periode 1,1% minder brandstof verkocht dan in 2020.

In augustus meer benzine verkocht dan diesel
Het meest opvallend aan de brandstofomzetcijfers van augustus 2021 is wel dat in die maand voor het eerst sinds hele lange tijd meer benzine is verkocht dan diesel. In de maand augustus zakte de verkoop van diesel met 4,1% ten opzichte van augustus 2020, terwijl de verkoop van benzine in augustus juist steeg met 2,3%. Een mogelijke verklaring is de afnemende populariteit van dieselauto’s in het lease-segment en in het particuliere segment.
Voor de verkoop van LPG was de maand augustus 2021 overigens ook positief: +11,6% ten opzichte van 2021.

Verwachting naar einde jaar
Geluiden uit de markt zijn dat de maanden september en oktober positief waren, echter de nieuwe coronamaatregelen in november en december zullen de stijging in de verkopen weer teniet doen, waardoor de verwachting is dat de totale brandstofomzet in 2021 dicht tegen de omzet van 2020 aan zal liggen.

(Klik op de afbeelding om deze te downloaden)

Origineel

Tablet portrait

Mobile portrait

Mobile landscape