Gezinslid chauffeur positief op corona, wat nu?

7 dec 2021

Wij kregen de volgende vraag uit onze achterban: Wat als in thuis situatie gezinsleden van een chauffeur positief getest zijn op corona, maar zelf een negatieve (zelf) test hebben. Mag een tankwagenchauffeur dan nog blijven werken? Hoe zit het met een vitaal beroep? Zijn tankwagen chauffeurs dat?

Vanuit de overheid kregen wij de volgende reactie: “Hier gelden de algemene richtlijnen die ook op Rijksoverheid.nl staan. Zie deze website: In quarantaine of in isolatie door corona en testadvies | Coronavirus COVID-19 | Rijksoverheid.nl (link: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/thuisquarantaine/in-thuisquarantaine-door-corona) Ook bij positieve tests van huisgenoten moet je in thuisquarantaine. Ook als je zelf een negatieve (zelf)test hebt. Dit is de richtlijn voor iedereen, ongeacht je beroep.”

NOVE heeft wel het signaal afgegeven dat weliswaar de brandstofdistributie op nationale schaal nog niet in gevaar is, maar met name kleinere bedrijven met een dito kleine chauffeurspool/schipperspool hierdoor wel in de problemen kunnen komen. Het is dan ook belangrijk dat u nadenkt over een “plan B”, wat te doen als een capaciteitstekort aan chauffeurs of schippers dreigt. Wij schreven hierover eerder een artikel, zie (https://www.nove.nl/nieuwsberichten/iedereen/corona-collegialiteit-nove-netwerken).

Blijven er toch problemen, laat het ons weten, dan treden wij in contact met de overheid!

Toegang tot de volledige content van dit artikel is exclusief voor leden van NOVE.

Origineel

Tablet portrait

Mobile portrait

Mobile landscape