Reductieplicht biobrandstoffen binnenvaart per 2023

17 dec 2021

Nederland voert de CO2-reductieplicht voor brandstofleveranciers aan de binnenvaart in per 1 januari 2023. Dat hebben minister Barbara Visser en staatssecretaris Steven van Weyenberg van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) besloten.
NOVE, de branchevereniging van brandstofleveranciers, is erg content met dit uitstel. Het afgelopen jaar heeft NOVE continu gewezen op een level playing field met de buurlanden en tevens dat er tijd nodig is om productkwaliteit goed te onderzoeken.

Voorkomen van verstoring van het level playing met de buurlanden was een belangrijke reden voor het uitstel, wat het ministerie ook onderstreept. Het komende jaar zal ook gebruikt worden voor overleg met de buurlanden en NOVE zal hier ook op blijven hameren.

Het besluit van de minister en staatssecretaris is lijn met een in juni ingediend stappenplan van NOVE alsook met de NOVE campagne ‘wezijngoedopweg.nl’.

Het komende jaar zal NOVE in goed overleg met de brancheverenigingen werken aan de invoering per 1 januari 2023 waarbij het voor NOVE natuurlijk een vereiste blijft dat buurlanden meegaan.

Duurzaam bunkeren Daar vaar je wel bij.JPG

Origineel

Tablet portrait

Mobile portrait

Mobile landscape