Nadere verdieping tijdens workshop Mobiliteitsmonitor

6 apr 2023


Recent heeft NOVE de nieuwe Mobiliteitsmonitor aan de leden verstuurd. De Mobiliteitsmonitor brengt een aantal ontwikkelingen in kaart van het wagenpark en de brandstofomzet in Nederland. Hierbij wordt gekeken naar de huidige cijfers én naar voorgenomen beleid en ramingen vanuit de overheid. De Mobiliteitsmonitor wordt samengesteld door Studio GearUp en is een initiatief van de sectie Handel & Retail van NOVE.

Op 5 april kwam een aantal leden bijeen in Bunnik voor een verdere verdieping van de cijfers. Eric van den Heuvel van Studio GearUp begeleidde de sessie. Zo werd er ingezoomd op de vervanging van fossiele brandstof door hernieuwbare alternatieven. Uit de prognoses blijkt verder dat de verkoop diesel als eerste terug zal lopen, iets wat ook al zichtbaar is in de cijfers die NOVE recent publiceerde

De aanwezigen kregen verder nog cijfers te zien waaruit blijkt dat de kleinere auto met verbrandingsmotor de laatste jaren fors in prijs is gestegen, waardoor veel mensen voor een tweede hands alternatief kiezen. Goedkopere elektrische auto’s onder de € 30.000 laten ook nog op zich wachten, terwijl deze wel belangrijk zijn voor verdere elektrificatie.
In de tweede helft van het jaar komt er weer een update van de Mobiliteitsmonitor voor de NOVE-leden.

Toegang tot de volledige content van dit artikel is exclusief voor leden van NOVE.

bijeenkomst NOVE mobilteitsmonitor 5 april 2023

Origineel

Tablet portrait

Mobile portrait

Mobile landscape