Vruchtbare ledenbijeenkomst van UPEI in Rotterdam

25 apr 2023
UPEI Rotterdam 2023 pic2

NOVE is aangesloten bij de Europese brancheorganisatie voor zelfstadige brandstofhandelaren, UPEI. Twee maal per jaar vergaderen de leden fysiek, doorgaans in één van de aangesloten landen. In het voorjaar van 2023 was Nederland aan de beurt. Gezien de rol die het speelt in de Europese brandstofhandel werd gekozen voor Rotterdam.

In de tweedaagse meeting kwamen diverse onderwerpen aan bod, zoals de wetgeving die op de brandstofsector afkomt vanuit het Fit-for-55 pakket. Daarnaast was een symposium, waarbij Coby van der Linde het spits afbeet met een uiteenzetting van de ontwikkelingen in de oliesector op mondiaal niveau. Hierna volgde een presentatie van NOVE-lid CZAV met de prikkelende titel “From regional fuel supplier to local grid operator”. Theo Pannekeet sloot het eerste gedeelte af met uitleg over de aanpak van VARO inzake de energietransitie.

Na de pauze volgde een paneldiscussie, waarbij ook Hans van Cleef van Publieke Zaken aansloot. Op de tweede dag werden voornamelijk interne zaken besproken. Besloten werd om binnen UPEI een nieuwe commissie op te richten die zich specifiek met de energietransitie gaat bezighouden. Hierbij zullen ook nadrukkelijk deskundigen uit de achterban van de UPEI leden gevraagd worden om deel te nemen. Namens de Duitse collega’s van Bft volgde een presetnatie over E-fuels, meer hierover is terug te vinden op deze site: https://efuel-today.com/en/start-en/.

De bijeenkomst in Rotterdam werd door de aanwezigen zeer gewaardeerd, in oktober wordt er vergaderd in Kopenhagen.

UPEI Rotterdam 2023 pic1

Origineel

Tablet portrait

Mobile portrait

Mobile landscape