HIGHTECH

21 jul 2023

Als bedrijf dat volgend jaar 100 jaar bestaat, hebben we veel nieuw technische ontwikkelingen voorbij zien komen in ons vakgebied. Toch is onze branche al die jaren redelijk conventioneel gebleven. Ja natuurlijk, er zijn veel ontwikkelingen geweest op het gebied van brandstoffen en de manieren waarop deze verpompt of geregistreerd worden. Maar het woord zegt het al, ‘Een pomp is een pomp’. Hoe modern ook, het is niet echt ‘hightech’. De echte innovaties zaten vaak in de leidingen, opslag en installatiemethodes.

Hetzelfde zien we nu de snelladers als paddenstoelen uit de grond schieten. De neiging is groot om ook hier ‘Een snellader is een snellader’ te roepen. Maar dat is te kort door de bocht: de meeste snelladers zijn echt ‘hightech’. Dat moet ook wel, want de snellader moet communiceren met een ander hightech product, het EV-voertuig. De huidige EV-voertuigen hebben verschillende laadeisen en beperkingen waar de snellader mee moet kunnen werken. De keuze voor de juiste snellader is dan ook geen sinecure. De meeste merken hebben immers nog geen lang trackrecord aan betrouwbaarheid.

Toch is er een merk dat met kop en schouders boven de meeste aanbieders uitsteekt: het van origine Australische Tritium, waarvan wij sinds enkele jaren de distributeur in Nederland voor onze branche zijn. De DC-snelladers van Tritium hebben buiten een aantal unieke features, zoals o.a. de kleinste footprint en vloeistofkoeling, ook hun sporen al wereldwijd verdiend met meer dan 6.000 installaties en bijna 4 miljoen laadsessies. Door de standaard IP65 behuizing (bestand tegen alle weerscondities), modulaire eigenschappen en lage Costs of Ownership, hebben vele oliemaatschappijen besloten om Tritium tot een van hun standaarden te maken.

Zo wordt bij de nieuwe Tritium PKM series gebruikt gemaakt van een DC MicroGrid dat voor een enorme flexibiliteit in snellaadmogelijkheden zorgt bij meerdere snelladers op één locatie. Door de inzet van een zgn. Rectification Unit worden ook de installatiekosten stukken lager. Natuurlijk valt er nog veel meer te vertellen over deze snelladers. Dat doen we graag in een persoonlijk gesprek met u. Voor een op maat gesneden advies.

Mokobouw Fuel Systems
Léon Jeekel
Sales & Marketing
Tel: 0513 61 47 11
info@mokobouw.nl
www.mokobouw.nl

Toegang tot de volledige content van dit artikel is exclusief voor leden van NOVE.

Origineel

Tablet portrait

Mobile portrait

Mobile landscape