HAN start onderzoeksorganisatie voor hernieuwbare brandstoffen in industriemotoren

5 okt 2023

Industriemotoren in wegtransport, Non-Road Mobile Machinery (NRMM), stationaire toepassingen en de scheepvaart verbruiken ongeveer 5 miljard liter diesel, een kleine 20% van het totale dieselverbruik in Nederland.
Ondernemers die deze motoren gebruiken om ons voedsel te produceren, onze huizen te bouwen, festivals van energie te voorzien en onze online producten te bezorgen, staan onder druk om steeds minder uit te stoten met hun motoren.
Het EU klimaatbeleid voor hernieuwbare brandstoffen stelt een aandeel van 32% van de totale plas hernieuwbaar moet zijn. Dus (ook) industriemotoren zullen, simpel gesteld, 32% hernieuwbare brandstof verbruiken in 2030, dat is 1,5 Miljard liter per jaar. Vooralsnog is er niet of nauwelijks integrale kennis in de branche over toepassing van deze brandstoffen in het arsenaal aan industriemotoren.

De HAN University of Applied Sciences lanceert daarom een onderzoeksorganisatie die toegepast wetenschappelijk onderzoek uitvoert naar het gebruik van hernieuwbare brandstoffen......

Toegang tot de volledige content van dit artikel is exclusief voor leden van NOVE.

Eerdere berichten:

- Stageproject Forensisch Onderzoek en dieselbrandstoffen (2-10-2023)
- Fors minder uitstoot en 80.000 liter diesel bespaard (14-10-2022)

Origineel

Tablet portrait

Mobile portrait

Mobile landscape