Dampspanningsdilemma

24 apr 2020

De EC geeft landen meer ruimte om te onderzoeken of er de overgangsperiode winter naar zomer kwaliteit benzine nog verder opgerekt moet worden. Dat blijkt uit een brief van de Europese Commissie gedateerd 17 april 2020 die NOVE via haar Europese koepelorganisatie UPEI ontving.

ILT had begin april al aangegeven niet te handhaven op het aspect benzinedampspanning in de maand mei. De Europese Commissie wil de zaak graag monitoren binnen de EU door de productsamenstelling medio mei te peilen.

Een gemiddeld NOVE lid of tankstation houder weet vaak wel zijn eigen voorraad in liters, echter wat specifiek de dampspanning van het product is wat hij aangeleverd krijgt en wat er in zijn tank zit, is niet precies bekend vanwege voorinhoud. Een AGP-houder weet dit als het goed is wel.

Het milieurisico is klein, zo geeft de EU aan, de tankstation houder blijft wel verantwoordelijk voor het product dat hij verkoopt.

NOVE zal zich samen met de collega’s in de branche hard te maken om de ruimte die de EU nu geeft, zo goed mogelijk te benutten.

Wij blijven in contact met ILT en zullen tijdig waarschuwen als de wintervoorraden niet tijdig op dreigen te raken. Wij zijn daarbij afhankelijk van signalen van leden in de maand mei.

 

Eerder berichten:

- Overgang winter naar zomer kwaliteit benzine langere overgangsperiode

 

Origineel

Tablet portrait

Mobile portrait

Mobile landscape