inNOVE Vraagbaak: Bunkerwacht en bunkeropdracht: verplicht of niet?

CKF Beeldredacteur Bunkerstation Delta-3335

In het NOVE magazine inNOVE 2020#1 wordt in de rubriek Vraagbaak wordt de vraag gesteld of de bunkerwacht en bunkeropdracht verplicht is of niet.

Het meest korte antwoord hierop is: ‘Bunkerwacht: verplicht, bunkeropdracht: niet altijd verplicht.’ Maar hoe zit dat precies?

Aan de hand van drie begrippen, te weten ‘eigen belang, ongemak en stiptheid’ wordt het uitgelegd.

Eigen belang
De bunkerwacht is degene die tijdens de bunkering voortdurend toezicht houdt. Moet u stoppen als de bunkerwacht niet meer op z’n plek is? Een protocol om de bunkering abrupt te stoppen, zouden overheidshandhavers graag zien. Maar wat is eigenlijk de juiste plek van de bunkerwacht? Vlak bij de slangkoppeling? Dan ziet hij of zij alleen of de slangkoppeling lekt en niet andere belangrijke zaken. Download daarom hier het volledige artikel.

NOVE en Stichting VOS hebben ook een flyer beschikbaar, in 3 talen, inzake ‘Veilig bunkeren door goed samenwerken’ (download)
Een goede communicatie en samenwerking tussen bunkerstation en klant is heel belangrijk. U kunt niet zonder hem en uw klant kan niet varen zonder de brandstof die u levert.

Toegang tot de volledige content van dit artikel is exclusief voor leden van NOVE.

CKF Beeldredacteur Bunkerstation Delta-3401

inNOVE lezen
NOVE leden kunnen inNOVE magazine ook digitaal lezen op het ledennet. Of klik hier om direct naar inNOVE #1 2020 te gaan.

Origineel

Tablet portrait

Mobile portrait

Mobile landscape