Limietbedrag betaalpassen voor tanken omhoog

7 mrt 2022


Door de snel stijgende prijzen zijn de huidige limietbedragen die banken hanteren voor betaalpassen aan de pomp niet meer voldoende voor een volle tank.

Al jarenlang wordt er bij onbemande tankstations en losse betaalzuilen bij de pomp voor de tankbeurt een bedrag gereserveerd bij de bank. Dat varieert per bank van € 125 tot € 150. Reden voor deze reservering is om te voorkomen dat een klant voor een x bedrag tankt, maar het vervolgens niet kan betalen. Na de reservering wordt het uiteindelijke juiste bedrag van de vertanking van de rekening van de klant afgeschreven en vervalt de reservering. Veel klanten willen nog steeds hun tank volgooien, maar daarvoor volstaat het bedrag van € 150 in een aantal gevallen niet meer.

Bij NOVE kwamen diverse meldingen binnen, tevens werd er aandacht besteed aan deze kwestie in het NOS-journaal. De VNPI heeft in overleg met NOVE contact opgenomen met de Betaalvereniging Nederland en het verzoek ingediend om het limietbedrag te verhogen naar € 200 per tankbeurt. Dit verzoek is inmiddels in behandeling. Naar verwachting komt er nog deze week duidelijkheid over. Banken zullen dan de limieten aanpassen. Er bestaat een kans dat er in een aantal gevallen ook een administratieve aanpassing nodig is op de betaalzuil. De leveranciers van de betaalzuilen kunnen dit als het goed is faciliteren.

MTW7137

Origineel

Tablet portrait

Mobile portrait

Mobile landscape