Mijn Werk: van speelgoedauto naar alternatieve brandstof

16 aug 2023

GUIDO COPPES (46) is geboren en getogen in het mooie Limburg. “Al jong wist ik dat auto’s mijn passie waren. Ik speelde met speelgoedauto’s, kocht ze in en verkocht ze door aan mijn broers. Na de middelbare school koos ik dan ook voor een technische automotive opleiding. Daarna heb ik zes jaar lang bij verschillende dealerbedrijven gewerkt. Vervolgens ben ik overgestapt naar de oliebranche.

Wat voor werk doe je?
“Ik ben teamleider en accountmanager alternatieve brandstoffen. Binnen mijn functie ben ik verantwoordelijk voor de B2B-verkoop van onze tankpassen, HVO brandstoffen en alles wat met elektrisch laden en waterstof samenhangt. We werken in een team met drie accountmanagers en twee ondersteuners die alles in goede banen proberen te leiden.”

Bij welk bedrijf doe je dat?
“Sinds 2005 werk ik bij Vissers Energy Group, voorheen Vissers Olie. Ik begon in de verkoopbinnendienst, ben opgeklommen naar accountmanager en sinds 2019 teamleider van onze afdeling. Zo heb ik mij steeds verder kunnen ontwikkelen.”

Wat doe jij op een werkdag?
“Elke dag is anders. Er komen altijd wel wat ad-hocvragen van klanten op me af en ik voer gesprekken met klanten die hun business willen uitbreiden of hun transport verduurzamen. Bijvoorbeeld door over te stappen naar HVO. Daarnaast willen nieuwe klanten vaak meer weten over laadpassen en complete laadpleinen. En uiteraard zijn er ook collega’s die met vragen aankloppen.”

Wanneer is jouw werkdag geslaagd?
“Als we voor de klant zijn probleem hebben kunnen oplossen en hij of zij met vertrouwen samen met Vissers naar de toekomst kijkt.”

“Nieuwe klanten willen vaak meer weten over laadpassen en complete laadpleinen”

Waar ben jij het meest trots op?
“De transitie die we nu doormaken, van traditionele oliehandel naar een retailbedrijf dat vooroploopt in alternatieven. Daarmee leggen we een goede basis voor de toekomst.”  

Wat wil je nog graag bereiken bij Vissers Energy Group?
“Het verder uitrollen van onze eigen laadinfrastructuur in de openbare ruimte en niet meer louter traditioneel actief zijn op onze eigen tankstations.”

Wat maakt dat je deze branche zo leuk vindt?
“De continue ontwikkeling van het bedrijf door alle veranderingen die in deze branche op je afkomen. Dat maakt dat je zelf ook creatief moet blijven.”

Toegang tot de volledige content van dit artikel is exclusief voor leden van NOVE.

Origineel

Tablet portrait

Mobile portrait

Mobile landscape